Workshop om kyststien i Follo

Workshop om kyststien i Follo

Publisert av Stig Ermesjø den 17.01.24.

Folloregionen IPR (Interkommunalt Politisk Råd) ved leder Ola Haave inviterte den 16 januar til en workshop om kyststien i Follo. Temaet var "samarbeid om utvikling av kyststien gjennom Follo". Workshopen var delt i tre arbeidsøkter: Først en runde med næringslivet, deretter en runde med fylkeskommunale og kommunale myndigheter, og til slutt med lag og foreninger (frivilligheten). 

Folloregionen IPR har som mål å få på plass en sammenhengende kyststi gjennom Follo. De 120 km fra Fiskvollen i nord til Kambo i sør gir allerede fine opplevelser, men ambisjonene strekker seg lenger. Målet er at kyststien skal være en infrastruktur som alle kan bruke. Noen til en kort treningstur, noen til søndagstur og noen til overnattingstur med telt, på hytte eller hotell. Underveis bør det være mulig å få seg både god mat og gode opplevelser. 

For å få dette til må alle gode krefter samarbeide. Kommunene, næringslivet og frivillige organisasjoner vil alle ha sin naturlige rolle i dette. 

Workshopen ble gjennomført på Ås, og ble arrangert i samarbeid med forskningsgruppen for naturbasert reiseliv ved NMBU og Visit Follo/Visit Greater Oslo. 

Ola Haave planlegger en "kyststiuke" i 2024. Tidspunktet kan være i august, og ambisjonen denne gang er at en gruppe skal gå kyststien motsatt av det som ble gjort i juni 2023, dvs. fra Kambo til Fiskvollen.