Kyst til Kyst 2024

Kyst til Kyst 2024

Ett av arrangementene til Frognmarkas Venner er den 12 km guidede turmarsjen "Kyst til Kyst". Marsjen starter fra Digerud brygge langs Oslofjorden og går til Brevik brygge ved Bunnefjorden. De fleste velger å avslutte turen ved Dal skole der bilene står parkert. Marsjen går på tvers av Frogn via Agnormåsan, Måren, Dalsmåsan og ned mot Brevik brygge. I dag gikk marsjen i et perfekt turvær, uten det varslede regnværet.

Temaet for marsjen var i år "gårdsdrift i Frogn før og nå". 

Marsjen følger kjente traseer på grensen mellom Frogn og Nesodden kommune. Dette er en historisk reise gjennom vekslende natur- og kulturlandskap. Denne gangen ble det en stopp på Søndre Digerud gård der vertskapet orienterte om dagens drift på gården. På Søndre Gulbjørnrud gård ble det en orientering om gamle dagers gårdsdrift, i tillegg til lett  underholdning fra låven. En perfekt pause mens man spiste sin lunsjpakke.

På veien til Dalsmåsan og Mindas kafé går marsjen opp til en tysk radarstasjon fra 2. verdenskrig. På Dalsmåsan stiller Frognmarkas Venner, tradisjonen tro, opp med kaffe og kanelsnurrer.  Her er det en hyggelig prat om historien til både torvdriften på Dalsmåsan fra gammelt av, historien bak Minda og Mindas kafé som en renovert og naturlig rasteplass i dag. Marsjen fortsetter forbi Dalshagan, en gammel husmannsplass, og videre ned til parkeringen ved Dal skole eller helt ned til Brevik for de som ønsker det.